• Top Fanfare Festival | 14 december 2015
  • Top Fanfare Festival | 14 december 2015
  • Berlijn 2012

Orkest

Het Brabants Fanfare Orkest is opgericht op 1 januari 1995 en bestaat uit een 55-tal muzikanten: grotendeels gevorderde amateurs, aangevuld met enkele conservatoriumstudenten en professionele musici.

Doelstelling

De doelstelling van het BFO is om het fanfareorkest in het algemeen te promoten en met name in het Brabantse een inspirerende rol te vervullen. Het streven is om een zo gevarieerd mogelijk repertoire te brengen waarbij vooral gedacht wordt aan nieuwe composities en arrangementen. Het orkest werkt op projectbasis een twaalftal keren per jaar en geeft inmiddels regelmatig concerten.

Prestaties

Op het eerste concours waar het orkest aan deelnam in april 1996 werd het meteen geplaats in de afdeling superieur van de FKM. In 1997, 2001 en 2005 nam het orkest deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Alle deelnames resulteerden in een eerste prijs met lof der jury. Vanwege deze geweldige prestatie mag het BFO toetreden tot de Concertafdeling.

Uw favoriete muziek LIVE door het BFO

Als u thuis wel eens naar muziek luistert, dan kan het voorkomen dat u een bepaalde compositie liever live hoort. Dit kunnen wij voor u regelen! Het Brabants Fanfare Orkest zal voor u precies dat werk uitvoeren wat u graag hoort (mits dit te realiseren is). Het eerste gesponsorde werk, Benny Goodman Memories, is tijdens diverse concerten uitgevoerd en een groot succes gebleken.